Kondicionieriai namuose vis dažniau tampa neatsiejamu namų atributu, kuris ne tik vėsina patalpas karštomis vasaros dienomis bet taipogi leidžia komfortiškai jaustis ir šaltomis žiemomis. Kondicionieriai padeda reguliuoti ne tik temperatūrą, bet ir oro kokybę bei drėgmės lygį. Toliau aptarsime, kaip pasirinkti labiausiai Jūsų poreikius atitinkantį oro kondicionierių namams ar butui.

Kodėl verta turėti kondicionierių namuose?

Gera savijauta ir komfortas: kondicionieriai padeda palaikyti optimalią temperatūrą ir drėgmę namuose, todėl išvengsite fizinio ir emocinio diskomforto, kurį sukelia per aukšta temperatūra ar perteklinė drėgmė. Tinkamai pasirinkus įrenginį galite pagerinti savo miego kokybę bei bendrą savijautą.

Efektyvumas ir energijos taupymas: šiuolaikiniai oro kondicionieriai pasižymi dideliu energiniu efektyvumu, todėl sunaudojamos elektros energijos kiekis yra mažesnis. Tai reiškia, kad ilgalaikėje perspektyvoje sumažinsite išlaidas bei taupysite energiją. Be to, dauguma įrenginių turi ir šildymo funkciją, kurios dėka galima pakeisti tradicinius būsto šildymo būdus orams lauke atvėsus.

Dažniausiai Užduodami Klausimai:

Kaip prižiūrėti?

Reguliari priežiūra padės užtikrinti ilgalaikį efektyvumą. Pagrindiniai priežiūros darbai apima:

  • Filtrų valymas ir keitimas: Užteršti ar nelaiku keičiami filtrai sumažina įrenginio efektyvumą ir gali sukelti sveikatos problemų.
  • Išorinio bloko priežiūra: Pasirūpinkite, kad išorinis blokas nebūtų uždengtas sniegu, lapais ar kitomis šiukšlėmis.
  • Reguliarūs patikrinimai: Periodiškai tikrinkite įrenginį ir jo funkcijas, kad laiku pastebėtumėte ir pašalintumėte gedimus.


Ar kondicionieriumi gali šildyti namus?

Taip, dauguma šiuolaikinių kondicionavimo sistemų turi šildymo funkciją, kuri praverčia kai patalpose oras atvėsta. Tai leidžia naudoti tą patį įrenginį tiek vėsinimui vasarą, tiek šildymui žiemą, taip mažinant išlaidas.